Naar boven

Alles draait om je hormonen

Art.nr: 9789081821537
Het is maar dat je het (w)eet

Omschrijving

Herkenbaar?

•    Heb je overgewicht rond je middel, terwijl je niet echt veel eet?

•    Doe je veel aan sport, maar verlies je geen grammetje gewicht?

•    Heb je direct na het (avond)eten alweer zin in zoet?

•    Voel je je altijd opgejaagd, terwijl je eigenlijk geen stress hebt?

•    Ben je in de periode voordat je ongesteld wordt niet te genieten?

•    Is er geen aanwijsbare reden waarom je maar niet zwanger wordt?

•    Ben ja al op jonge leeftijd je libido aan het verliezen?

•    Ben je een man met een buikje en krijg je borstjes?

•    Kom je maar niet over je overgangsklachten heen? 

 

Helpt een goede nachtrust al lang niet meer om de dag fit te beginnen?

Dit zijn slechts enkele van de vele klachten die kunnen ontstaan door ontregelingen van je hormonen. Niet zo vreemd, want hormonen hebben invloed op nagenoeg alles in je leven: je eetlust, je energie, je stemming, je stofwisseling, je gewicht, je slaap etc.

We leven in een tijd waarin steeds meer mensen hormonale klachten of ziektes krijgen, vaak al op jonge leeftijd. Gelukkig hoeven we geen weerloos slachtoffer van onze hormonen te zijn. Door te letten op voeding, leefstijl en milieu kunnen we onze hormonen wel degelijk in de watten leggen en daarmee de kans op klachten en ziektes verkleinen.

Natuurlijk zijn niet alle hormoonverstorende oorzaken te beïnvloeden door voeding en leefstijl, maar daar waar het wel kan, is dat een grote winst! Dit boek leert je hoe je met voeding en leefstijl de belangrijke hormonen in je lichaam, (geslachts-, alvleesklier-, schildklier-, bijnier- en slaaphormonen) positief kunt beïnvloeden.

 

De bedoeling van dit boek is dat je:

•    Inzicht krijgt in je hormoonsystemen en hoe ze elkaar beïnvloeden. Waardoor je bijvoorbeeld besluit om toch eerder naar bed te gaan, zodat je lever in staat is je hormonen in goede banen te leiden. Of dat je inziet dat chronische stress voor grote hormonale ontregelingen zorgt. Wellicht besluit je dan om je voeding en leefstijl juist tijdens stressperiodes zo aan te passen dat je jezelf er optimaal doorheen kunt loodsen.

•    Weet dat je je met een optimale voeding en leefstijl kunt wapenen tegen de aanleg die jouw familie heeft voor bijvoorbeeld schildklierproblemen, diabetes, overgewicht of onvruchtbaarheid.

•    Zo veel mogelijk gaat leven en eten zoals de natuur het voor ons en onze hormonen heeft bedoeld. Hoe modern we er ook uitzien, onze genen functioneren via oeroude ritmes van de natuur en zijn gebaat bij onbewerkt, eerlijk voedsel en een natuurlijke leefstijl. Ons hele hormonale systeem is onderworpen aan deze ritmes van de natuur.

•    Weet dat je (hormonale) gezondheid zo ongelooflijk veel met ons milieu te maken heeft dat je met plezier gezonde(re) keuzes gaat maken. Niet omdat het moet, omdat het trendy is of omdat je nu eenmaal wat kilo’s kwijt wilt maar puur omdat je er iets aan wilt doen en jij je er fitter en energieker door voelt.t

 

Maar bovenal zou het fantastisch zijn als je na het lezen van dit boek je hormonen veel beter ‘begrijpt’ en ze (h)erkent als je grootste vrienden. En dat je het een plezier gaat vinden om ze in de watten te leggen. Voor goede vrienden die komen eten, gaan we vaak fluitend de keuken in om ze iets heerlijks voor te schotelen. Dat zou je ook voor je eigen hormonen moeten doen. Dat jullie zulke goede vrienden worden dat je je hormonen dagelijks iets lekkers en gezonds gaat voorschotelen: echte en eerlijke voeding. Of je nu gezond oud wilt worden, hormonale klachten in goede banen wilt leiden of aanstaande vader of moeder bent. Dit boek is daarbij de ideale hulp.