Naar boven

5 tips om vermoeidheid te verminderen


1. Eet geen/minder brood

Brood bevat veel gluten die een ongunstige werking hebben op de darmslijmvliezen. Hierdoor kan het immuunsysteem worden geactiveerd dat het lichaam ontzettend veel energie kost. Vaak voel je je al stukken beter wanneer je een week geen brood eet.

2. Eet de laatste 3 uur voor het slapen niets meer

Het lichaam dient ’s nachts in rust te zijn en geen zware maaltijd meer te hoeven verteren. Eet ook geen enkelvoudige koolhydraten meer ’s avonds die leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Het eten van suikers voor het slapen gaan veroorzaakt vaak een onrustige slaap waardoor je overdag veel minder energie hebt.

3. Kijk ’s avonds niet te lang naar TV, mobiel, tablet of laptop

Het slaaphormoon melatonine wordt in het lichaam geproduceerd als het donker wordt. Door ’s avonds naar een scherm met fel licht te kijken wordt de aanmaak van dit slaaphormoon verstoord wat slapeloosheid kan veroorzaken.

4. Stop met het eten van producten met suiker er in

Suiker leidt tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Bij een lage bloedsuikerspiegel kun je last krijgen van de welbekende suikerdip. Suikers zitten tegenwoordig in ontzettend veel voedingsmiddelen. Kijk bij het kopen van een voedingsmiddel dus goed naar de ingrediënten. Lees meer over het ontstaan van overgewicht.

5. Laat je gehalte vitamine B12 testen

Van vitamine B12 is wetenschappelijk aangetoond dat het helpt om vermoeidheid te verminderen. Vooral mensen die weinig dierlijke producten eten lopen snel een risico op een B12 tekort, maar ook personen die wel vlees eten kunnen een tekort aan B12 ontwikkelen. Dit heeft vaak te maken met een verstoorde opname. Wanneer de darmflora niet optimaal is kan vitamine B12 niet goed worden opgenomen. Ook veel medicijnen zoals maagzuurremmers belemmeren de opname van deze belangrijke vitamine. Vitamine B12 in de vorm van een zuigtablet biedt dan uitkomst. In tegenstelling tot de synthetische vorm van B12 (cyanocobalamine) die in veel supplementen wordt gebruikt, bevat Nutrivian Vitamine B12 de biologisch actieve vorm van vitamine B12 (methylcobalamine). 60 zuigtabletten kosten € 19,95 en zijn te bestellen via de website, of bij uw drogist, apotheek of gezondheidswinkel. Aanbevolen wordt om 1 zuigtablet per dag te nemen.