Naar boven

Niet alle visolie is hetzelfde

Waarom visolie?

Verschillende instanties adviseren om een aantal maal per week vis te eten, vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen hiervan. Met name vette vissoorten zoals zalm, makreel, paling, haring, ansjovis en sardines bevatten veel van de omega-3 vetzuren EPA en DHA. Van EPA en DHA is wetenschappelijk aangetoond dat ze goed zijn voor het hart. DHA is daarnaast een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en het is belangrijk voor een scherp gezichtsvermogen. Een visolie supplement is een makkelijke manier om het lichaam te voorzien van een dagelijkse hoeveelheid omega-3 vetzuren.

Kwaliteitsverschil in visolie supplementen

De kwaliteit en zuiverheid van een visolie supplement is erg belangrijk. Kies bij het kopen van een visolie supplement altijd voor visolie dat streng gecontroleerd is op het gehalte PCB’s, dioxines en zware metalen, en let altijd op de hoeveelheid omega-3 vetzuren per capsule. De meeste visolie supplementen bevatten per 1000 mg visolie 180 mg EPA en 120 mg DHA. Vaak wordt van deze visolie supplementen geadviseerd om 3 capsules per dag te nemen.

Nutrivian Visolie Gold bevat per capsule van 1000 mg visolie maar liefst 500 mg EPA en 250 mg DHA. Hiermee is Visolie Gold veel geconcentreerder dan veel andere visolie supplementen, waardoor het nemen van 1 capsule per dag voldoende is. Ook is per capsule 10 mg vitamine E toegevoegd om de vetzuren tegen oxidatie te beschermen. Van vitamine E is ook wetenschappelijk aangetoond dat het helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.

Visolie Gold van Nutrivian bevat schone gezuiverde visolie dat streng gecontroleerd wordt op het gehalte PCB’s, dioxines en zware metalen. Omdat Nutrivian waarde hecht aan duurzame visserij en aquacultuur is Visolie Gold gecertificeerd met het Friend of the Sea (FOS) keurmerk. Dit keurmerk houdt o.a. in dat de visolie niet afkomstig is van overbeviste en vervuilde wateren en dat er geen gebruik is gemaakt van groeihormonen. Kijk voor meer informatie over dit keurmerk op www.friendofthesea.org

Nutrivian Visolie Gold is verkrijgbaar in een 2 maanden verpakking van 60 capsules voor € 17,95 en in een 4 maanden verpakking van 120 capsules.